Chokoladetærte med nødder

8 pers.

Ingredienser

150 g smuttede mandler
150 g fint blendede valnødder
300 g god chokolade 70%
1½ tsk. god kakaopulver
250 g smør
100 g sukker
6 store æg

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader.
Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform. Smør bund og sider og drys med mel. Mal valnødder og mandler fint i en foodprocessor/blender, tilsæt chokolade og kakao og kør videre i 30 sekunder til chokoladen er findelt. Hæld blandingen i en skål. Kom smør og sukker i foodprocessoren og pisk til en let og luftig masse. Tilsæt blommerne et ad gangen og bland med nødde-/chokoladeblandingen. Pisk hviderne stive med 1 knsp. salt i en ny skål. Fold forsigtigt i dejen. Hæld i springformen og bag i ca. 1 time. Server med is, flødeskum eller creme fraiche.