SMS lån – her er dine fordele og ulemper

Sms lån

Går du med tankerne om at tage et SMS lån? Inden du accepterer en låneaftale fra en låneudbyder, er det vigtigt, at du kender til de fordele og ulemper, der kan være ved et SMS lån. Det kan nemlig være, at et SMS lån slet ikke er den rigtige låneform for dig. Her gennemgår vi de forskellige fordele og ulemper ved et SMS lån.

Fordelene

Vi gennemgår her de største fordele ved SMS lån.

Det går hurtigt

En af de absolut største fordele ved et SMS lån er, at det går enormt hurtigt fra ansøgning til udbetaling af penge. Det er noget, som bankerne har svært ved at følge med på. Står du derfor og har behov for penge hurtigt, kan et SMS lån være en god løsning for dig. Ofte går der ikke mere end et par dage, før du har pengene stående på din konto. Dette forudsætter naturligvis, at du er blevet godkendt til at låne penge. Årsagen til at det er så hurtigt at tage et SMS lån er, at det ofte er en computer, der godkender eller afviser en låneansøgning ud fra nogle opstillede regler. Det er kun ved de højere lånebeløb, at der skal en rådgiver ind over.

 

Det er anonymt

En anden stor fordel ved et SMS lån er, at det er anonymt at låne penge. Du skal ikke i kontakt med nogle rådgivere, der spørger ind til, hvad de lånte penge skal bruges på. Dette synes mange er ubehageligt, og derfor vælger de et SMS lån eller et kviklån. Det hele foregår online, og kommunikation sker gennem mail. Når du tager et SMS lån, er du sjældent i dialog med nogle fra det firma, du skal låne penge af.

 

Ingen krav sikkerhed

Der er hos langt de fleste udbydere af SMS lån ikke noget krav til, at du skal stille sikkerhed for lånet gennem bolig, bil eller andet med en høj værdi. Det betyder, at du har mulighed for at låne penge, uden at skulle risikere din bil, din bolig eller andet.

 

Ulemper

Vi gennemgår nedenfor de væsentlige ulemper ved et SMS lån.

 

Kort løbetid

En af ulemperne ved et SMS lån er de korte løbetider. Ofte har du ikke mere end et par måneder til at betale det lånte beløb tilbage. Har du for eksempel lånt 10.000 kroner, stiller det store krav til din økonomi, hvis du skal betale 5.000 kroner hver måned. Det er derfor altid vigtigt, at du sætter dig ind i de månedlige afdrag, inden du godkender en låneaftale med dit NEM-ID. Låner du lidt højere beløb, er løbetiderne som regel længere.

 

Høje renter og gebyrer

En af de offentligt kendte ulemper ved et SMS lån er de høje renter og gebyrer, der kan være på denne lånetype. En fejl mange ofte begår er kun at se på renten og ikke på de gebyrer, der også er. Det er ikke unormalt, at de månedlige gebyrer udgør en stor del af det månedlige afdrag på lånet. Derfor er det altid vigtigt, at du tjekker op på alle omkostninger ved et SMS lån. Til dette kan du bruge satserne ÅOP og kreditomkostninger.